joi, 23 octombrie 2014

Reteta: Prajitura cu nuca si miere

3pahare apa
1pahar ulei
3,4 pahare de faina
un pahar zahar
5 linguri miere
esenta vanilie
esenta rom
o mana nuci
stafide
1praf de copt

Mod de preparare:
Mixam zaharul cu apa, pentru inceput pana se dizolva zaharul, adaugam pe rand celelalte ingrediente, uleiul, faina, praf de copt, mixam pana se omogenizeaza bine compozitia, apoi adaugam mierea, estenta vanilie, rom, nuca macinata si stafidele.
Oprim 2 linguri de compozitie si le amestecam cu una de cacao.
Tapetam o tava dreptunghiulara cu faina si hartie de copt si turnam compozitia rezultata in tava, peste care vom pune si compozitia de cacao pe care o imprastiem cu ajutorul unei furculite prin toata tava.
Dam la cuptor circa 20-25 minute.
Intre timp pregatim glazura.
Amestecam toate ingredientele si le punem la foc mic pana da in clocot, doua, apoi lasam sa se raceasca.
Dupa ce am scos prajitura din cuptor, o lasam sa se racoreasca si apoi turnam glazura peste ea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu