vineri, 18 decembrie 2015

Camara cu bunatati

Pentru o masa bogata de sarbatori nu trebuie sa iti lipseasca acriturile. Dar inainte de toate trebuie sa incepi sa iti pui gogosari in otet( imi plac la nebunie), muraturi.  Chiar citeam intr-o zi ca salata de muraturi te slabeste 2-5- kilograme- in- 3 zile, pentru cei care au probleme cu greutatea si nu stiu cum sa procedeze.
Ma hotarasem ca in afara de gogosari in otet si muraturi sa fac  si suc de rosii proaspat, facut din rosii proaspete crescute natural, fara aditivi si conservanti, toate in acesta toamna, o bunatate maxima. In aceasta iarna m-am apucat de muraturi, castraveti murati
in otet sau in saramura, am vrut sa pun la conservat din amandoua, fiecare cand va desface sa isi aleaga preferatul lui. Rosiile in bulion mi-au iesit exceptional de bune, mai ales ca produsele au valoare nutritionala mare.
Cred ca nu exista o gospodina sa nu isi puna acrituri pentru iarna, mai ales ca de sarbatori pe langa preparatele traditionale te incanta sa ai si o acritura pe masa, ca parca nu merge fara. Bine-nteles ca nu numai de sarbatori vrei sa ai pregatite toate, mie cel putin imi place mult sa am multe in camara, in special tot ce este acru. Muraturile si gogosarii in otet au iesit o bunatate, si sucul de rosii exceptional. Mai ales de sarbatori cand se va reuni familia, vreau sa ma laud cu bunatatile conservate de mine, sa fie toata lumea multumita si satisfacuta. Parca ii si vad cum se vor linge pe degete de la muraturile mele, stiind ca eu sunt specialista in conservarea muraturilor si a gogosarilor. Dar as vrea sa nu lipseasca ciorba de la masa de sarbatori facuta cu sucul de rosii preparat de mine, si cu rosii in bulion, o adevarata placere sa mananci o ciorba cu asa ceva.
''In plus, cautam sa avem si produse care sa faca diferenta, tipul de produs despre care sa se poata spune ca este cel mai gustos sau interesant din Romania.  Astfel de produse ar putea fi mixurile de rosii, mixurile de ardei sau pepeni in timpul verii, salatele in primavara si toamna''.  


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu